Kylttipaja

Puuseppä Christer Nynäs 

Perin innostuksen puutöihin isältäni, joka oli taitava puuseppä. Kahdeksanvuotiaana nikkaroin ensimmäisen puutyöni, korulippaan äitienpäivälahjaksi. Muistan lapsuudestani myös, kuinka kadehdin vanhempien veljieni komeita puuautoja. Harmittelin, että minulle hankittiin vain muovisia leikkikaluja.

Olen koulutukseltani metsätalousteknikko. Tein oman alan töitä puolitoista vuotta, mutta tahto tehdä töitä käsillä johti Christers Hantverkarlyan perustamiseen vuonna 1991. Puusepäntöitä olen oppinut sittemmin sekä kurssien että kantapään kautta. Voin yli kahdenkymmenen vuoden kokemuksella jo sanoa, että tunnen puumateriaalien kaikki ominaisuudet ja tiedän, mikä onnistuu ja mikä ei.

Alussa tein erilaisia puutöitä mittatilauksena: leluja, ovia, ikkunoita, huonekalujakin. Vuodesta 1995 lähtien valmistin ainoastaan puuleluja omalla designilla. Osa tuotteista on edelleen valikoimassa.

Kylttejä ja opasteita ryhdyin tekemään vuonna 2009, jolloin otettiin käyttöön aputoiminimi ”Kylttipaja kyltti.fi”, joka on vuodesta 2013 alusta virallinen nimi.